torstai 27. lokakuuta 2016

(Kaunistelematon) työpäivä mun kanssa

Tulin just äsken Innostu Unelmista-tapahtumasta ja huh miten paljon porukkaa oli paikalla! Ja miten mielenkiintoisia puheenvuoroja sainkaan kuulla, nyt on erittäin inspiroitunut olo. Kirjoitan tapahtumapäivästä oman postauksen kunhan saan käsiini enemmän kuvamateriaalia. :)

Tällä kertaa ajattelin Tuomaksen oppisopimusblogista innostuneena kertoa teille mun perinteisestä työpäivästä. Tai no perinteisestä ja perinteisestä - yksikään päivä Stellassa ei ole samanlainen ja koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan. :D Tästä tuli nyt kuvien puolesta aika realistinen postaus ja mikäli haluat nähdä hienosti aseteltuja lounaskuvia, niin pahoittelut - tämä ei ole sellainen postaus :DD

Kahdesti viikossa siivoan Stellassa kaksi tuntia ennen liikkeen avaamista. Tiistaina oli jälleen vuorossa aikaisempi herätys ja aamulla kävelin silmät ristissä hämäriä katuja pitkin. Viime viikkoina oon yhä enemmän ihmetellyt aamuisin vallitsevaa pimeyttä - miten aamut ovat pimentyneet näin nopeasti?


Päästyäni töihin laitoin musiikin soimaan, hain siivousvälineet ja aloitin siivouksen. Koska oon aikamoinen kömpelys (ja aamuisin hitaasti heräävä... :D) saan useasti mustelmia viedessäni roskia metallisessa roskiksessa ulos ja tiputtelen hintoja pölyjä pyyhkiessäni lattialle... :D Tämäkään tiistai ei ollut poikkeus! Siivous käy mulle melkein treenistä, sen verran saan kyykkiä hintojen perässä kyseisen projektin aikana...

Lasittunut aamukatse ja aamun kaverit rätti ja yleissuihke!

Aamun ensimmäiset tunnit menivätkin siivotessa ja hieman ennen kymmentä avasin kassajärjestelmän, laskin kassan, laitoin valot päälle ja avasin liikkeen. Tällä hetkellä meillä on Stellan ulkopuolella löytökori, joten kiikutin myös tarjouksessa olevia kenkiä ulos.



Mikäli asiakkaita on liikenteessä keskityn yksinkertaisesti asiakaspalveluun, mutta hiljaisimpina aamuina pyrin tekemään kirjallisia töitä. Tänä esimerkki tiistaina "asensin" uutiskirjeeseen automaattisen kiitosviestin uutiskirjeen tilaamisesta, vastasin työpuhelimeen (johon vastailen muutenkin :D) tulostin laskuja ja jatkoin viime viikolla kuvattujen kuvien muokkaamista tulevia markkinointipostauksia varten. Joinakin päivinä teen lisäksi Facebook-postauksia/kirjoitan työpaikan blogia/päivitän instagramia, mutta näitä asioita tiistai ei tällä kertaa pitänyt sisällään.

Viime viikolla oli muutama kenkä kuvattavana :D Työkaveri otti kuvan, muuten itse hääräilin kameran takana :) 

11:00 aikaan työkaverini saapui töihin ja vaihdoimme hetken kuulumiset. Tämän jälkeen kipaisin nopeasti kauppaan hakemaan a) kahvia b) pomolleni gluteenittomia herkkuja, koska Facebook muistutti ystävällisesti hänen synttäreistään :D Nopean kauppareissun jälkeen söin, koska alkoi olla höperö olo - olihan aamiaisesta JO neljä tuntia....

Kulinaristinen makaronilaatikko
Lounastaukoni jälkeen järjestin kenkälaatikoita parempaan järjestykseen, jotta saimme enemmän tilaa liikkeeseen. Saapaslaatikot vievät "hieman" tilaa ja oli mukava huomata miten ennen lattian reunoilla hengailleet laatikot mahtuivat jo hyllyille :) Myyntiä on siis ollut!

Kahden aikoihin Tiia tuli töihin ja rehellisesti sanottuna loppupäivän aikana en ehtinyt ottamaan enää yhtään kuvaa, koska kiire ja "sekasorto" alkoivat miltei heti. :D Alla kaunisteltu esimerkkikuva liikkeestä kiireen iskiessä kohdalle. Oikeasti laatikot ovat ympäri lattiaa, kuvaa varten ne piti koota yhteen :'D Olemmekin nimittäneet liikkeen lattian "miinakentäksi" - askeleita on varottava ellei halua kompastua :'D

Kaunisteltu kaaos, oikeasti laatikot ympäri lattiaa :D
Siinäpä mun esimerkki tiistai ja työpäivä pähkinänkuoressa! Neljän aikoihin suuntasin kotia kohti :) Kuten sanottu on jokainen päivä Stellassa erilainen, mutta siivousrutiinit pysyvät ;)

Nyt ensi kertaan!

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Innostu Unelmista-kiertue

Heippa!

Sain käsiini alustavan aikataulun Innostu Unelmista-tapahtumasta, joka järjestetään 27.10 Turun Logomossa ja tulin nopeasti infoamaan teitä ohjelmasta! Tapahtuma-aika on 9-15 ja mua haastatellaan Tapahtuma Areenalla (Logi salit 1-2) kello 12:15.  Kello 10-15 Tapahtuma Areenalla haastatellaan monia muitakin opiskelijoita ja yrittäjiä/työnantajia eli suosittelen lämpimästi Tapahtuma Areenalle suuntaamista kyseisenä ajankohtana :)

Muuten tapahtuman ohjelmisto sisältää muun muassa tietoiskuja ja työpajoja. Lisäksi tapahtumassa edustavat useat eri työnantajat eli myös työsuhteiden luominen on mahdollista. Mikäli haluat osallistua seminaareihin, on ilmoittautuminen mahdollista osoitteessa www.innostuunelmista.fi

Koitan ensi viikolla kirjoitella kuulumisia, mutta nyt toivotan kaikille mukavaa viikonlopun jatkoa :) Toivottavasti nähdään tapahtumassa!

perjantai 14. lokakuuta 2016

Höpinähetki

Viileää perjantai-iltaa kaikille! :)

Mulle tuli yhtäkkiä ihan hirveä hinku tulla päivittämään tänne pikakuulumiset! Mun ei alunperin pitänyt kirjoittaa tänään yhtään mitään, mutta kun kirjoitusvimma iskee ei sitä estä mikään. Oon luonteeltani suoraan sanottuna kärsimätön ja kun innostun jostain pitää ajatus päästä toteuttamaan nopeasti. Mieluiten heti... :D Esimerkiksi jos parempi puolisko edes erehtyy sanomaan sivulauseessa sanan "ulkomaille" niin mähän tarraan siihen sanaan yhtä tiukasti kiinni kuin kieli jäiseen tankoon, alan katsomaan lentolippuja ja muistuttelen asiasta seuraavan kuukauden. Onneksi työelämässä osaan harkita ja katsoa asioita eri näkökulmista kun ajatuksen ja toteutuksen välissä on ylempi taho.

(Kuten jo tän postauksen alusta voi päätellä, on tää kirjoitus ihan ajatustenvirtaa eli varautukaa sekavaan tekstiin jossa ajatus pomppii aiheesta A aiheeseen B ja C ja sitten takaisin B:hen. :D)

Kuva: Getting Crafty Stamping

Töissä oon saanut puuhailla jälleen kaikenlaista asiakaspalvelun ohella. Esimerkiksi tällä viikolla kuvasin ja muokkasin kenkäkuvia, kirjoitin blogipostauksen, uutiskirjeen ja Facebook-päivityksiä. Viikko piti sisällään myös uusien tuotteiden koodaamista ja hinnoittelua, sekä liikkeen siivoamista. Kenkäkuvista mun on pakko sanoa sen verran, että on se kyllä välillä hankalaa! Kenkäkuvissa helposti pulmaksi muodostuvat kuvakulmat, sillä jotkin kenkämallit näyttävät helposti kuvissa kunnon monoilta. Ensi kerralla mun on kyllä säästettävä joku monokenkäkuva, että voin verrata sitä täällä blogissa "kunnon" kuvaan :D 







































Kenkämallina toimi toinen Stellan työntekijä ja meillä oli kyllä hauskaa :D Välillä kuvaamisesta ei meinannut tulla mitään kun vaan naureskelimme monokenkä-kuville. Lisäksi kuvaustuokiota tuli pariin otteeseen piristämään koirakaverit, joita selkeästi touhumme kiinnosti :D Ohikulkevat ihmiset näyttivät enimmäkseen hämmentyneiltä kuvaustuokiosta haha.

Koulupäivä mulla on taas ensi viikolla. Koulusta tulikin mieleen, että mun pitäisi alkaa tekemään markkinointisuunnitelmaa jonka pitäisi joulukuussa olla valmis. Markkinointisuunnitelma pitää sisällään kampanjan toteuttamisen ja onneksi kampanja-idea onkin jo takataskussa. Muuten olisin aika pulassa :D

Loppuun vielä pieni infoisku - oon täysin unohtanut puhua valtakunnallisesta Innostu Unelmista-kiertueesta, joka rantautuu 27.10 kello 9-15 Turun Logomoon. Tapahtuma on tarkoitettu 16-29 vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat apua tulevaisuuden työkuvioiden suunnittelemisessa. Mä oon tapahtumassa haastateltavana ja ilmoitan tänne vielä tarkemmat aikataulut kunhan saan ne itsekin selville :) Hieman mua jännittää, en edes koskaan oo ollut Logomossa! 

Lisätietoa kiertueesta löydät TÄSTÄ

Nyt mä vetäydyn katsomaan sohvan nurkkaan Vain Elämää ja varaudun itkukohtaukseen, joka on yllättänyt mut joka jaksossa. :D Alan muistuttamaan ihan äitiäni, tää herkistyminen on selkeästi geeneissä. :D

Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Muutama sana työpaikasta

Postaus alkaa ihan ohi aiheen, mutta vitsit miten ihanilla syyspäivillä meitä onkaan hemmoteltu! Tai no viime viikko oli kaukana ihanasta kun vettä satoi vaakatasossa, mutta ne päivät ovat onneksi jo ohi... :D (Miksi mä muuten aina höpisen säästä...? Kai tää on tätä suomalaisten small talkia :'D Seuraavaa postausta en aloita säähöpinöillä, lupaan!)

Mutta nyt itse aiheeseen - eli mun työpaikkaan :) Oon nyt reilun puolen vuoden ajan työskennellyt kenkien parissa - missäs muualla kuin - kenkäkaupassa. Paljastinkin työpaikkani jo aiemmissa postauksissa ja eihän se mikään salaisuus ole, että kenkäkaupan nimi on Jalkineliike Stella :) Tarina työpaikan takana on klassinen; huomasin paikan mol.fi:ssä, lähetin hakemuksen, sain kutsun haastatteluun ja ihmeen kaupalla valikoiduin hakijoiden joukosta työntekijäksi :) 

Kuva: Allposters.com

Jalkineliike Stella perustettiin pari vuotta takaperin ja liikkeestä löytyvät kengät, joissa laadukkuus, mukavuus ja kauneus yhdistyvät. Liike on erikoistunut vaikeisiin jalkoihin ja valikoimista löytyy myös puhtaasti "terveyskenkiä". Suurin osa hyvistä kengistä on kuitenkin naamioitu sievän ulkokuoren alle, sillä usealle naiselle myös kengän ulkonäöllä on merkitystä ;) Usein saammekin kuulla lauseen "miten kenkä voi olla näin hyvä JA nätti?" :D Meillä jokainen asiakas nähdään yksilönä ja huomioimme kengän valinnassa mahdolliset jalkaongelmat ja asiakkaan omat toiveet.



Loistavan tuotevalikoiman ja yrityksen takana seisoo pomoni Tiia - hän on työskennellyt jalkojen parissa jo 20 vuotta ja on suoraan sanottuna nero. Tiia on kouluttanut mustakin kunnon jalkatietäjää ja pakko myöntää, että tieto lisää tuskaa... Mun kanssa on nykyisin tosi kiva lähteä kenkäkaupoille, koska oon "aika" tarkka heheh. Jos siis näätte vaaleahiuksisen tytön testailemassa kenkien kiertojäykkyyttä, irrottelemassa pohjallisia ja mittaamassa kaverinsa jalkoja pohjallisten päällä niin se olen todennäköisesti minä... :D



Asiakaspalvelun ohella mun työnkuva pitää sisällään muun muassa sosiaalisen median päivittämistä (Facebook, Instagram, kotisivut...kuvaan myös kuvat sosiaaliseen mediaan ja postauksen kenkäkuvat olen itse ottanut :)), uusien tuotteiden tarkistamista ja koodaamista, hinnoittelua, tuotteiden tilaamista ja yleisen järjestyksen ylläpitämistä. Jokainen päivä on erilainen ja koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan. :D Työ Stellassa on tuonut mulle ihan mielettömiä mahdollisuuksia ja kokemuksia, joista ihan ensimmäisenä pomppaa mieleen sisäänostomessut Tukholmassa. Päivä oli pitkä ja rankka, mutta myös unelmien täyttymys. Oli mielenkiintoista nähdä ensi kevään/kesän tuotteita ennen muita ja pohtia yhdessä Tiian kanssa minkälaiset tuotteet meillä myyvät.

Pikselöitynyt kuva mutta eiköhän sisäänostomessujen fiilis välity! :D Tiia hääräsi kameran takana :)

Tässä on mun työnkuva tiivistetysti :) Kirjoitan muuten myös Jalkineliike Stellalle blogia, joka löytyy osoitteesta www.jalkineliike.fi/blogi .Blogissa jaamme yhdessä Tiian kanssa vinkkejä muun muassa kenkienhoitoon ja päivittelemme liikkeen kuulumisia. :) Käykää kurkkaamassa! Muut Stellan sosiaaliset mediat, joiden parissa hääräilen, ovat listattuna alla :)

Ensi kertaan! :)

Jalkineliike Stellan Facebook: www.facebook.com/jalkineliikestella
Instagram: jalkineliike

Kotisivut: www.jalkineliike.fi