torstai 8. syyskuuta 2016

Ensimmäinen blogiteksti!

Heippa kaikille!

Ja tervetuloa lukemaan yhtä Turun Oppisopimustoimiston blogeista! :)

Moni varmaan nyt ihmettelee, että mikä ihme on Oppisopimustoimiston blogi. :D Ainakin itse ihmettelisin ellen olisi tekstien takana! Eihän oppisopimuksesta ole aiemmin edes blogattu. Ehket edes ole kuullut oppisopimuksesta?

Kuva: memesvault.com

Lyhyesti selitettynä blogin taustalla oleva tarina ja oppisopimus tiivistetysti:

Turun Oppisopimustoimisto etsi kesän 2016 alussa kolmea bloggaajaa kertomaan oppisopimuksesta. Bloggaajien tarkoituksena olisi innostaa yhä useampia hakeutumaan oppisopimuksen pariin. Itse kiinnostuin tehtävästä nopeasti, sillä olin siinä kohtaa ollut oppisopimus-opiskelija jo parin kuukauden ajan. Ennen vuotta 2016 en ollut edes ajatellut oppisopimusta, koska aiheesta ei kouluissa juuri puhuttu. Olin yksioikoisesti kuvitellut ainoastaan ylemmän asteen opintojen olevan tie työelämään. En ollut edes ajatellut, että olisi mahdollista suorittaa ammattitutkinto melkein puhtaasti työn ohella. Laitoin siis hakemuksen menemään ja toivoin, että onni suosisi ja pääsisin kertomaan muille nuorille miten loistojuttu oppisopimus todellisuudessa on. 

 Ja tässä sitä ollaan! Bloggaamassa! Ihan mahtavaa, oon tästä niin innoissani! :) 

Mutta kuka olen ja mistä tulen?

Tämän blogin kirjoitusten takana olen mä, 24-vuotias nuori nainen Krista. Muutin Porista Turkuun vuoden 2016 alussa ja turkulaistuminen on hyvää vauhtia käynnissä. Muun muassa -isi-pääte on hiipinyt salakavalasti puhekieleeni, Föri on kuljettanut mut Aurajoen yli, oon seikkaillut ylioppilaskylässä ja hakenut kahvia Cafe Artista. Vielä on monta kohtaa turkulaistumisen listalla tekemättä, mutta pikku hiljaa :D

Tässä mä olen :)

Miten ihmeessä päädyin Porista Turkuun? Miksi Yyteri vaihtui Ruissaloon ja Kokemäenjoki Aurajokeen? Ja MITEN IHMEESSÄ päädyin oppisopimuksen pariin?

Joulukuussa 2015 valmistuin Satakunnan Ammattikorkeakoulusta matkailualan restonomiksi. Samoihin aikoihin poikaystäväni (tai siis avopuoliso... tulipa vanha olo :D) teki opinnäytetyötään Turkuun ja ajatus elämästä Aurajoen tuntumassa sai alkunsa. Helmikuussa ajatus muuttui todeksi ja huristelimme peräkärryn kanssa kohti uusia maisemia. 

Onnellinen ja helpottunut matkailualan restonomi
Muistan miten valmistuttuani vannoin, että okei - opinnot olivat nyt sitten tässä. 3,5 vuoden opiskelu teki tehtävänsä ja suunnittelin keskittyväni työntekoon. Ainoa ongelma oli, että matkailualan työt eivät houkuttaneet, vaan huomasin edelleen hakeutuvani kaupan alan töihin. Kaupan alan töistä mulla oli kokemusta useamman vuoden verran ja edelleen kyseinen ala kutsui mua luokseen. Elin ristiriidassa oman koulutustaustani ja haaveideni kanssa.

Noh, se "ristiriita" oli alle kuukaudessa ratkaistu oppisopimuksen hiipiessä salakavalasti elämääni :D

Työn touhussa opintojen ohella :D

Helmikuun lopussa aloitin työt Jalkineliike Stellassa. Muistan kuin eilisen, miten esimieheni soitti ja kysyi kiinnostaisiko oppisopimus ja myynnin ammattitutkinto. Kuulemma vielä digimarkkinointi-painoitteisessa koulutusohjelmassa. Hetkeäkään empimättä kiljahdin "JOO!". Seuraavassa hetkessä istuin Turun oppisopimustoimistossa allekirjoittamassa sopimuksia :'D Se siitä koulun välttelystä sitten haha. Työn ohessa suoritettava myynnin ammattitutkinto kuulosti liian hyvältä hylättäväksi!

Ja tässä sitä nyt ollaan. Opintoja on jäljellä toiset puoli vuotta ja nyt istun koneen ääressä kirjoittamassa Turun Oppisopimustoimistolle blogia. Aika hullua! Kaikenlaisia mahdollisuuksia oppisopimus on tuonut eteeni ja haluan innostaa myös muita mukaan oppimaan :)

Turun Oppisopimustoimisto antoi meille bloggaajille ihanasti vapaat kädet blogin kirjoittamiseen ja saamme tehdä blogista just oman näköiset. Pyrinkin pitämään blogin rentona - haluan, että ihmiset innostuvat oppisopimuksesta eivätkä lamaannu jo pelkästä blogitekstistä :) Opiskelu ja työnteko kun usein vaivaavat usean mieltä jossain vaiheessa elämää.

Kuva: memegenerator.net
Mutta jos nyt lopettaisin ensimmäisen postauksen tähän, etten höpise kaikkia postausten aiheita kerralla. Tulevissa postauksissa tuun kertomaan tarkemmin mun töistä, opinnoista ja ihan yleisesti arjesta oppisopimuksen parissa. Toivottavasti pysyt mukana koko tän matkan ajan! :)

//Krista

P.S Koitin kuvata myös videota. Arvatkaa tuliko siitä yhtään mitään kun koitin muokkailla sitä? :D No eipä tietenkään haha. Jos ensi kerralla parempi onni :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti